Név: Eckhart Kyle

Születési hely: Huntington Beach, Kalifornia

Feladata a gyülekezetben: lelkipásztor

Család: Kyle felesége Odi, két lányuk van: Zara és Kiera

Hobbi: futás, olvasás, a tv műsorok nagy rajongója, zene, utazás

Kedvenc Biblia vers: Máté 6:33 – “De keressétek először Isten országát és az Ő igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.”

 

Hogy lettél keresztény?

Nem keresztény családban nőttem fel és 16 éves koromig nem is léptem át a küszöbét semmilyen gyülekezetnek sem. Azt hittem, jó ember vagyok, amíg egy barátom először meg nem osztotta velem az Evangéliumot. Csak ámultam, hogy Isten szeret engem és elküldte Jézust, hogy meghaljon a kereszten a bűneimért. Ekkor vetettem a hitemet Jézusba és azóta járok Vele.

A következő héten ez a barátom elvitt engem abba a gyülekezetbe, ahova járt, ami történetesen a Calvary Chapel Costa Mesa volt. Itt bekapcsolódtam egy középiskolai csoportba és igyekeztem annyi időt a gyülekezetben tölteni, amennyit csak lehetett, mert annyira erős vágyat éreztem arra, hogy Isten Igéjét hallgassam.

Hogy jöttél Magyarországra?

 Miután keresztény lettem tudtam, hogy Istent akarom szolgálni, mert annyira hálás voltam azért, amit értem tett. Megtettem amit csak tudtam és 1993-ban, amikor adódott a lehetőség, hogy egy két hetes evangelizációs útra menjek Minszkbe, Belorussziába, úgy döntöttem, elmegyek. Isten csodálatos módon gondoskodott róla, hog mehessek. 1994-ben részese voltam annak a csapatnak, akik 2 hétre Magyarországra jöttek. Evangelizáltunk Esztergomban, Budapesten,és Szegeden.

1994 őszén egy jó barátom, aki a Calvary Chapel Vista ifjúsági pásztora volt felhívott, hogy a gyülekezet keres valakit, aki elmegy Magyarországra, Bajára, hogy az ottani gyülekezetnek segítsen. Arra kért, hogy imádkozzak ezzel kapcsolatban. Imádkoztam és száz szónak is egy a vége, 1995 februárjában megérkeztem Magyarországra. Az volt a terv, hogy egy évig maradok.
Istennek más terve volt. Itt, Magyarországon találkoztam Odival. 1999-ben házasodtunk és költöztünk Szegedre. Ő akkor itt járt egyetemre, én pedig segédpásztor voltam a szegedi Golgotában. 2000 tavaszán lettem a Golgota Szeged pásztora. Azóta én vezetem a gyülekezetet és én kalauzolom őket át a Biblián.

Beszélsz magyarul?

IGEN! Még “szögediül” is igyekszem beszélni. Szeretem Szegedet, nagy áldásnak tartom, hogy itt élek és azt akarom, hogy az emberek ezt tudják! Az emberek gyakran kérdezik, hogy miért nem magyarul prédikálok. Ennek egyszerű oka van, mi egy nemzetközi, kétnyelvű gyülekezet vagyunk, ezért elég béna lenne, ha én nem az anyanyelvemen prédikálnék, miközben valaki angolra fordítana, ami pedig nem az ő anyanyelve. Így tehát angolul tanítok, prédikálok, és mindent magyarra fordítanak.

Mi a te dolgod a gyülekezetben?

Szerintem a görögben a “kis gyülekezete pásztora” azt jelenti “a mindenes”  de fő ként a Biblia tanításáért, a prédikálásért vagyok felelős. Emiatt sok időt töltök imádkozással és Isten Igéjének tanulmányozásával, hogy azt úgy tudjam tanítani, hogy azt a hallgatóság a saját életére tudja alkalmazni.

A gyülekezet adminisztratív dolgaival is én foglalkozom, valamint a közösségi oldalakon megjelenő tartalmak elkészítése és közzététele is az én dolgom.

Hogyan jellemeznéd Golgota Szeged-et?

Én úgy látom, hogy a gyülekezetünk a város kicsinyített mása. Sokaknak Szeged nem egy állandó hely, hanem csak egy ideiglenes állomás az életükben. Az évek során többszáz ember fordult meg nálunk a szegedi Golgotában. A legtöbben egyszerűen befejezték a tanulmányaikat és visszaköltöztek oda, ahonnan jöttek, akár Magyarországon, akár a világ bármely részén.
Lehet, azt gondolod, hogy egy kicsit lehangoló ez a nagy mozgás, de valójában nem, ez sokkal inkább egy lehetőség a számunkra. Egy ideig részt vehetünk az emberek életében és Isten kegyelmesen használja a Golgota Szeged-et, hogy segítsünk az embereknek, hogy növeledjenek a hitükben.

 Az alaplátásom a Golgota Szeged-re, hogy egy olyan gyülekezet legyünk, ami nemzeteket és nemzedékeket ér el Jézusért. Mindig azt szoktam mondani, hogy azt szeretném, hogy a külföldi diákok egy diplomával és Jézus szeretetével távozzanak Szegedről és hogy Őt szolgálják, akárhol is kössenek ki az életben. Azt is hiszem, hogy lehetőségünk van arra, hogy sok olyan embert láthatunk, akik a családjukból elsőként kezdik szeretni és szolgálni Jézust.

 Hisszük, hogy Szeged a mi “Jeruzsálemünk”. Szeretnénk látni, ahogy az Evangélium kiárad a városunkból a környékre, az országra és a föld végső határáig.

 Mi lelkesít a jövővel kapcsolatban?

 Ami igazán lelkesít a jövővel kapcsolatban az az, hogy még mindig sok lehetőségünk van arra, hogy hirdessük az Evangéliumot. Még mindig itt vagyunk, Istennnek még van velünk terve. Bármit is akar, az izgalmas lesz.