Üdvözöllek a Golgota Szegedben! – örülünk, hogy ránk találtál! Ha új vagy a gyülekezetünkben, remélem a következő kérdések és válaszok segítenek majd abban, hogy jobban megismerhess bennünket, és segítségedre lesznek abban is, hogy mikor tudsz eljönni hozzánk.

Mikor vannak az alkalmak?

Vasárnap délelőtt – 10:00
Péntek este – 18:00
Kis csoportos közösség (csak angolul) hamarosan újraindul
Magyar nyelvű csoportunk jelenleg a pénteki alkalmon találkozik

Elhozhatom a gyerekeimet?

Igen! A gyermek az Úr áldása, és örülünk ennek az ajándéknak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyerekek a felnőttekétől eltérő szinten tanulnak, és néhányszor a fő alkalmakkor „felnőtt” dolgokról is beszélünk, ígyvasárnap délelőttönként igénybe vehető a gyerekszolgálat 12 éves korig.

Ha kicsi gyermeked van szeretettel várunk az emelti baba-mama teremben, ahol mindent megtalálsz, amire neked és a kicsinek szüksége tek van. Vannak játékok, egy pelenkázó a babáknak, illetve egy ülősarok a szülők részére, ahol élő videó közvetítésen követhetik a vasárnapi Istentisztelelet.

Milyenek az alkalmak?

A gyülekezetünk Jézusról szól, alkalmainkon tehát ő van a középpontban. Minden alkalmat rövid dicsőítő énekléssel kezdünk. Ezután Isten Igéjét tanulmányozzuk (általában kb. 45 perc – 1 óra). Az alkalom után ismét dicsőítő énekléssel adunk egy kis időt, hogy Isten Igéjének tanítására felelhessünk.

Bátorítunk, hogy ne menj gyorsan el, maradj egy kicsit még az alkalom után, és ismerd meg a gyülekezet többi tagját egy csésze tea vagy kávé mellett.

Miért vannak az alkalmak angolul és magyarul is?

Szeged különleges város, ahvá Magyarország és a világ minden tájáról jönnek emberek tanulni kitűnő egyetemünkre. Az a vágyunk, hogy a városban mindenki felé szolgálhassunk akár néhány évig, vagy hosszabb ideig marasnak. Ezt úgy tehetjük meg a leghatékonyabban, ha alkalmaink mindként nyelven szólnak, hogy mindenkinek megfeleljen, aki eljön.

Mikor vesznek úrvacsorát?

Minden hónap első vasárnapján és harmadik péntekjén veszünk úrvacsorát.

Kik a gyülekezeti vezetők?
Kyle Eckhart a vezető pásztor, és a gyülekezet egyik vénje.
Kácsor Norbert és Terhes Balázs a gyülekezet vénei, és Kyle-t segítik a gyülekezet vezetésében. A vének rendszeresen találkoznak, hogy imádkozzanak és megbeszéljék a gyülekezet ügyeit.

Ha imára vagy tanácsra van szükséged, a vének az alkalmak előtt és után ls elérhetőek.

Bemerítkezhetek itt?

Hisszük és gyakoroljuk is a hívők bemerítését. Ha Jézusba vetetted a hitedet, örömmel merítünk be téged, így mutatva meg nyilvános módon hitedet a világnak.

Bármilyen egyéb tájékoztatásért megkeresheted valamelyik vént vagy írj nekünk e-mailt.

A gyermekem bemerítkezhet itt

Mi a hívők bemerítkezését hisszük és gyakoroljuk, tehát nem merítünk be gyerekeket, mert ilyet nem látunk a Bibliában. Amit viszont látunk a Bibliában, az az, hogy a gyerekeket az Úr elé viszik és odaszánják Neki (1 Sámuel 1. és a Lukács 2). Ha Isten megáldott benneteket egy gyermekkel, akkor nagy örömmel imádkozunk a gyermekért és értetek egy kisbaba bemutató ünnepség keretében.